Met 4.000 kilometer kustlijn en meer historische steden dan ieder ander land ter wereld heeft Turkije meer te bieden dan iedereen in eerste instantie denkt. In bijna ieder toeristisch plaatsje is wel een bezienswaardigheid uit de oudheid te bewonderen. Dit is lang niet alles want Turkije heeft ook een gevarieerd landschap en een wondermooie natuur. Heel veel Nederlanders hebben al kennis gemaakt met het land. De opkomst van de all inclusive resorts hebben zeer zeker bijgedragen aan de populariteit van Turkije maar ook de veelzijdigheid die het land te bieden heeft draagt bij aan het alsmaar populairder worden van het vakantieland.

Turkse Riviera – de populairste regio van Turkije

De drukst bezochte regio van Turkije voor een vakantie is de Turkse Rivierá. Aan de Turkse Rivierá liggen de mooiste hotels. In de directe omgeving van de hotels is altijd wel een culturele of natuurlijke bezienswaardigheid te bewonderen. De meest geliefde badplaats aan de Turkse Rivierá is Side. De badplaats heeft alle ingrediënten voor een geweldige vakantie. Naast Side is de opkomende badplaats Lara steeds populairder bij Nederlandse vakantiegangers. Lara staat bekend als het Las Vegas van Turkije. Deze naam heeft de badplaats te danken aan de vele thematische hotels die hier gevestigd zijn. De Turkse Rivierá is ideaal voor een vakantie waarbij het niet alleen draait om zon, zee en strand.

Natuurschoon van Turkije

Voor het natuurschoon van Turkije ben je op meerdere plekken in het land aan het juiste adres. Maar de echte natuurliefhebber zal af moeten reizen naar de Lycische Kust. Dit gebied heeft prachtige stranden, weergaloze baaien en een betoverende lagune. Aan de Lycische Kust kunnen mooie wandelingen gemaakt worden, bijvoorbeeld door de Saklikent Kanyon, een kloof die je dwars door de bergen leid. Wat de Lycische Kust bijzonder maakt is de badplaats Oludeniz. Deze badplaats heeft één van de meest gefotografeerde stranden aan de Middellandse Zee. Hier tref je ook de betoverende lagune. Het strand is een kiezelstrand maar dit mag de pret niet drukken want de combinatie van het kiezelstrand met de turkoois gekleurde zee is wondermooi. De lagune van Oludeniz is een natuurreservaat en het strand behoort al jaren tot de top vijf van mooiste stranden.

Boek de Turkije vakantie die je voorkeur heeft

Turkije heeft alles te bieden voor een vakantie. Het maakt niet uit naar wat voor een soort vakantie je op zoek bent, in Turkije zijn alle soorten vakanties mogelijk. Een vakantie naar één van de prachtige plaatsen in Turkije wordt helemaal aangenaam als je op basis van all inclusive verblijft in het hotel. Geniet de hele dag van een hapje en een drankje. Niets is lekkerder als terug komen op de accommodatie en een verkoelend glas drinken pakken en een hapje te eten.

 

Bron: zonspot.nl